Zagrebačka Stvarnost

Dizajn, Razvoj web sustava, Webshop

Zagrebačka Stvarnost je izdavačka kuća iz Zagreba kojoj je glavna djelatnost izdavanje knjiga za osnovnu i srednju školu. Trenutno Biblioteka UČILIŠNO ŠTIVO broji više od 130 naslova koji su priređeni sukladno naputcima HNOS-a. Sve se knjige odlikuju vrhunskom kvaliteletom koja prodrazumijeva tvrdi uvez i šivanj knjižni blok što osigurava dugovječnost knjige. Optimalno kombinacijom kvalitete i pristupačnih cijena Zagrebačka Stvarnost se trudi izaći u susret potrebama, ali i mogućnostima školskih i ostalih knjižnica.

IZAZOV

Glavni izazov ovog projekta je bio u kreiranju savršenog spoja modernog dizajna s tradicionalnim brendingom tvrtke, istovremeno uzimajući u obzir da posjetitelji na što jednostavniji način mogu obaviti narudžbu, odnosno kupovinu knjiga. Osim njega, izrađeni dizajn je trebao biti jednako pristupačan mlađim, ali i starijim posjetiteljima koji već dugi niz godina kupuju knjige Zagrebačke Stvarnosti putem telefona.

REALIZACIJA

Zbog raznolike distribucije godišta posjetitelja, posebna pažnja se obratila na UIX komponentu dizajna kako bi on bio prilagođen svim posjetiteljima.

Također je i izrađeni webshop SEO optimiziran kako bi ponuda knjiga bila vidljivija što većem broju korisnika koji pretražuju internet.

Medveščak Swimming Club